Interactieve muziek installatie voor parken, scholen en speeltuinen


Muziek-, Verhalen- en GevoelensBal

020-3635445

Op een leuke manier leren over gevoelens

Hoe werkt het?

Draai aan de slinger en de GevoelensBal begint liedjes of verhalen te spelen!  Elke GevoelensBal bevat een aantal verschillende liedjes of verhalen, die 'random' worden afgespeeld. De GevoelensBal is oersterk, bestand tegen elk weer en zeer hufterproof.  De GevoelensBal is volledig onderhoudsvrij en goed voor jaren speelplezier! 

De GevoelensBal is een bal van staal voor op het schoolplein. Op het moment dat een kind aan de slinger van de bal draait wordt er stroom opgewekt en begint een van de verschillende liedjes te spelen. De liedjes gaan over verschillende gevoelens en moedigen kinderen aan om zich bewust van hun gevoelens te worden.

Bekende liedjes over gevoelens van Kriebeltje!

Liedjes door Kriebeltje

De liedjes in de GevoelensBal zijn geschreven en uitgevoerd door Kriebeltje, een personage van Orna Gabai, zeer bekend op vele scholen in Nederland. Kriebeltje is een uniek kinderprogramma over het dagelijkse gevoelsleven van kinderen, waarbij de nadruk ligt op de vaardigheden van het hart. 

​Hieronder kun je korte voorbeelden beluisteren van de liedjes.

Compleet met het Kriebeltje Handboekje met over elk lied en thema een lesbrief!

Bij de GevoelensBal wordt het Kriebeltje Handboekje geleverd, met inspirerende ideeën over emoties en hoe je hier effectief mee kunt werken. Ieder lied behandelt een thema en bij ieder lied hoort een praktische lesbrief met: Uitgangspunt, kern, doel, gesprek suggesties en verwerking. Je kunt er gelijk mee aan de slag! Sociaal-emotionele vorming echt in de praktijk. Heel effectief en zeer gemakkelijk te gebruiken!

Creëer een bijzondere sfeer in het park en op de speelplaats

Muziek is een essentieel onderdeel in de ontwikkeling van kinderen. Muziek helpt bij de ontwikkeling van fysieke, emotionele, sociale en cognitieve vaardigheden. Een GevoelensBal met liedjes laat kinderen zingen en dansen en draagt zo op een leuke manier bij aan de ontwikkeling. En een GevoelensBal met verhalen erin stimuleert de fantasie en het creatieve vermogen van kinderen. 

De audio content wisselen is heel makkelijk: speel met Kerst kerstliedjes! 

Het wisselen van de audio content van de GevoelensBal is heel makkelijk. Open het klepje met de speciale sleutel, wissel de USB stick (disc-on-key) en klaar ben je! Het wisselen duurt minder dan een minuut en iedereen kan het. Je kunt Eduplaying's collecties met liedjes en verhalen gebruiken maar het is ook goed mogelijk om je eigen content te gebruiken of om kinderen zelf liedjes of verhalen te laten opnemen. Kijk naar de verraste gezichten wanneer kinderen en ouders de speeltuin bezoeken rond Kerstmis en de GevoelensBal plotseling Kerstliedjes speelt!

De GevoelensBal wordt geleverd met de standaard audio clips van de gewone Muziek- en VerhalenBal plus de speciale liedjes over gevoelens van Kriebeltje. 

Zeer toegankelijk voor rolstoelgebruikers

De GevoelensBal is zeer toegankelijk voor kinderen in een rolstoel. Een lichte beweging heen en weer genereert al voldoende elektriciteit om te kunnen spelen, het is dus niet nodig om de slinger helemaal rond te draaien. Elk kind dat in staat is om de wielen van zijn of haar rolstoel te bewegen kan dus ook de GevoelensBal bedienen. Kijk naar het kind in de rolstoel dat de GevoelensBal activeert terwijl de andere kinderen er om heen dansen; voor de verandering is het kind in de rolstoel nu eens het middelpunt van de aandacht!  

Geen externe elektriciteit nodig en 100% ecologisch!

Deze installatie heeft geen externe elektriciteit nodig, want gebruikers wekken zelf de benodigde stroom op door aan het wiel te draaien. Dit product is bovendien vervaardigd volgens het 'Cradle to Cradle' principe. Cradle to Cradle betekent letterlijk 'van wieg tot wieg' en is een nieuwe kijk op duurzaam ontwerpen en duurzaam produceren. Met andere woorden: er is geen levenscyclus 'van de wieg tot het graf', maar na het eerste gebruik wordt een product opnieuw grondstof voor het volgende product. Dit wordt mogelijk gemaakt door de materialen zorgvuldig uit te kiezen en door de modulaire opbouw van de installatie.

De sfeermaker van elke speeltuin en park 

Kinderen zijn gek op de GevoelensBal en spelen de liedjes en verhalen telkens opnieuw af. De GevoelensBal creëert een geweldige sfeer in elk park of speeltuin! 

Bestel de Muziek- , Verhalen- en GevoelensBal

Bestel nu de Muziek-, Verhalen- en GevoelensBal voor € 2375,- en je hebt deze binnen vier weken in huis. 

Prijzen zijn exclusief BTW en exclusief verzending en installatie.

Liever het product eerst zien en voelen? Neem contact met ons op en bekijk het product ergens op een van de vele geïnstalleerde locaties of bezoek onze showroom.

Technical data

Audience:                3+
Certification:           NEN EN1176-1:2008
Height:                     635 mm
Diameter:                395 mm
Weight:                    28 kg
User friendly:         √
Registration use:   √
Human powered:  √
Audio:                      √
Time clock:             optional

GARANTIE

Eduplaying biedt 3 jaar volledige garantie op haar producten, uitgezonderd normale slijtage. De constructie – alle niet bewegende delen – is gegarandeerd voor 7 jaar. Binnen de garantieperiode levert Eduplaying kosteloos reserveonderdelen. Schade door vandalisme, oneigenlijk gebruik en gebrekkig onderhoud valt niet onder de garantie.

>