Interactief speeltoestel zeer toegankelijk voor kinderen in een rolstoel.


EnergieBal

020 - 3635445

​Energie opwekkende bal met verhalen en muziek

Hoe werkt het?

Draai aan de slinger en de EnergieBal begint liedjes of verhalen te spelen!  Elke EnergieBal bevat een aantal verschillende liedjes of verhalen, die 'random' worden afgespeeld. Dit interactieve speeltoestel is oersterk, bestand tegen elk weer en zeer hufterproof.  De EnergieBal is volledig onderhoudsvrij en goed voor jaren speelplezier! 

Creëer een bijzondere sfeer in het park, op de speelplaats en in de Energie Speeltuin

Muziek is een essentieel onderdeel in de ontwikkeling van kinderen. Muziek helpt bij de ontwikkeling van fysieke, emotionele, sociale en cognitieve vaardigheden. Een EnergieBal met liedjes laat kinderen zingen en dansen en draagt zo op een leuke manier bij aan de ontwikkeling. En een EnergieBal met verhalen erin stimuleert de fantasie en het creatieve vermogen van kinderen. 

muziekinstrumenten voor buiten
interactief speeltoestel

De audio content wisselen is heel makkelijk: speel met Kerstmis kerstliedjes! 

Het wisselen van de audio content van de EnergieBal is heel makkelijk. Open het klepje met de speciale sleutel, wissel de USB stick (disc-on-key) en klaar ben je! Het wisselen duurt minder dan een minuut en iedereen kan het. Je kunt collecties met liedjes en verhalen gebruiken maar het is ook goed mogelijk om je eigen content te gebruiken of om kinderen zelf liedjes of verhalen te laten opnemen. Kijk naar de verraste gezichten wanneer kinderen en ouders de speeltuin bezoeken rond Kerstmis en de EnergieBal plotseling Kerstliedjes speelt! De EnergieBal wordt standaard geleverd met kant en klare leuke liedjes en verhaaltjes.

interactief speeltoestel

Zeer toegankelijk voor rolstoelgebruikers

De EnergieBal is zeer toegankelijk voor kinderen in een rolstoel. Een lichte beweging heen en weer genereert al voldoende elektriciteit om te kunnen spelen, het is dus niet nodig om de slinger helemaal rond te draaien. Elk kind dat in staat is om de wielen van zijn of haar rolstoel te bewegen kan dus ook de EnergieBal bedienen. Kijk naar het kind in de rolstoel dat de EnergieBal activeert terwijl de andere kinderen er om heen dansen; voor de verandering is het kind in de rolstoel nu eens het middelpunt van de aandacht!  

Geen externe elektriciteit nodig en 100% ecologisch!

Deze installatie heeft geen externe elektriciteit nodig, want gebruikers wekken zelf de benodigde stroom op door aan het wiel te draaien. Dit product is bovendien vervaardigd volgens het 'Cradle to Cradle' principe. Cradle to Cradle betekent letterlijk 'van wieg tot wieg' en is een nieuwe kijk op duurzaam ontwerpen en duurzaam produceren. Met andere woorden: er is geen levenscyclus 'van de wieg tot het graf', maar na het eerste gebruik wordt een product opnieuw grondstof voor het volgende product. Dit wordt mogelijk gemaakt door de materialen zorgvuldig uit te kiezen en door de modulaire opbouw van de installatie.

interactieve speeltuin
interactief speeltoestel

De sfeermaker van elke speeltuin en park 

Kinderen zijn gek op de EnergieBal en spelen de liedjes en verhalen telkens opnieuw af. De EnergieBal creëert een geweldige sfeer in elk park, schoolplein of (Energie) speeltuin!

 

Tip 1: de GevoelensBal 

De GevoelensBal is een speciale versie van de EnergieBal met liedjes erin over gevoelens, uitgevoerd door Kriebeltje, een personage van Orna Gabai, zeer bekend op vele scholen in Nederland. Kriebeltje is een uniek kinderprogramma over het dagelijkse gevoelsleven van kinderen, waarbij de nadruk ligt op de vaardigheden van het hart. Klik hier voor meer informatie over de GevoelensBal.

Tip 2: de Schoolradio Bal

De Schoolradio Bal is de EnergieBal met audio erin die kinderen uit de buurt of leerlingen van de plaatselijke school zelf hebben gemaakt! Stel je voor: tieners die ouderen interviewen over de lokale geschiedenis en leerlingen die leeftijdsgenoten hun mening laten vertellen over actuele maatschappelijke onderwerpen. Als dit je interesseert vraag dan naar onze speciale trainingen Schoolradio voor docenten en jongerenwerkers.

Bestel de EnergieBal 

Bestel nu de EnergieBal voor € 2350,- en je hebt deze binnen vier weken in huis. 

Prijzen zijn exclusief BTW en exclusief verzending en installatie.

Liever het product eerst zien en voelen? Neem contact met ons op en bekijk het product ergens op een van de vele geïnstalleerde locaties of bezoek onze showroom.

Technical data

Audience:                3+
Certification:           NEN EN1176-1:2008
Height:                     635 mm
Diameter:                395 mm
Weight:                    28 kg
User friendly:         √
Registration use:   √
Human powered:  √
Audio:                      √
Time clock:             optional

interactief speeltoestel

GARANTIE

Eduplaying biedt 3 jaar volledige garantie op haar producten, uitgezonderd normale slijtage. De constructie – alle niet bewegende delen – is gegarandeerd voor 7 jaar. Binnen de garantieperiode levert Eduplaying kosteloos reserveonderdelen. Schade door vandalisme, oneigenlijk gebruik en gebrekkig onderhoud valt niet onder de garantie.

>