SchoolRadio Audionetic voor op het schoolplein, kinderen leren radioprogramma's maken


Audionetic Schoolradio

020 -3635445

Leerlingen die zelf radioprogramma's maken!

Intearctieve schoolradio

Hoe werkt het?

De Audionetic SchoolRadio is bedoeld om kinderen en tieners te leren om radioprogramma's te maken en daarbij de verschillende vaardigheden op te doen die hiervoor nodig zijn. De 'programma's' worden 'uitgezonden' op de Audionetic SchoolRadio die op het schoolplein wordt geïnstalleerd, zodat kinderen en ouders kunnen luisteren naar wat de jonge producenten hebben gemaakt. De programma's kunnen tevens op de website van de school worden geplaatst.  Klassen kunnen om de beurt verantwoordelijk zijn voor de wekelijkse programmering.  Een andere mogelijkheid is om de programma's te maken als activiteit voor de naschoolse opvang. 

Geen externe elektriciteit nodig en 100% ecologisch!

Deze installatie heeft geen externe elektriciteit nodig, want gebruikers wekken zelf de benodigde stroom op door aan het wiel te draaien. Dit product is bovendien vervaardigd volgens het 'Cradle to Cradle' principe. Cradle to Cradle betekent letterlijk 'van wieg tot wieg' en is een nieuwe kijk op duurzaam ontwerpen en duurzaam produceren. Met andere woorden: er is geen levenscyclus 'van de wieg tot het graf', maar na het eerste gebruik wordt een product opnieuw grondstof voor het volgende product. Dit wordt mogelijk gemaakt door de materialen zorgvuldig uit te kiezen en door de modulaire opbouw van de installatie.

Verhalen leren vertellen

Leerlingen bouwen zelfvertrouwen op wanneer ze in de microfoon spreken. Ze leren verhalen vertellen en ontwikkelen interviewvaardigheden. Bovendien leren ze om media op een verantwoordelijke manier te gebruiken. De Audionetic SchoolRadio wordt geleverd met een handleiding om leerlingen te leren om radioprogramma's te produceren.

Interviews, hoorspelen en journalistieke vaardigheden

De 'producenten' oefenen spreekvaardigheden en leren om interviews af te nemen. Leerlingen werken aan hoorspelen met behulp van eenvoudige scripts en geluidseffecten. Activiteiten omvatten lessen over 'media geletterdheid', aanvaardbaar taalgebruik en ethische journalistieke standaarden. Het lesprogramma is goed voor acteren en prestatiegericht en helpt leerlingen om  zelfvertrouwen en discipline te krijgen in de radio omgeving.

Vervang zelf gemakkelijk de audio

Het verversen van de audio van de Audionetic is super makkelijk! Alle audio zijn MP3 bestanden en staan op een USb stick. Open het klepje met de speciale sleutel, vervang de USB stick en de audio is aangepast. Speel elk radioprogramma af op de Audionetic SchoolRadio, toegankelijk voor kinderen en ouders op het schoolplein. 

SchoolRadio studio en trainingen

Wij helpen scholen graag met de inrichting van een studio om opname voor de SchoolRadio te maken. Eduplaying verzorgt tevens trainingen om docenten en/of leerlingen van scholen te leren hoe zij radioprogramma's voor de Audionetic SchoolRadio kunnen maken. 

Bestel de Audionetic SchoolRadio

Bestel de Audionetic nu voor € 2375,- en je hebt deze binnen vier weken in huis.
Prijzen zijn exclusief BTW en exclusief verzending en installatie.

Liever het product eerst zien en voelen? Neem contact met ons op en bekijk het product ergens op een van de vele geïnstalleerde locaties of bezoek onze showroom.

Technical data

Audience:                 4+
Certification:            NEN EN1176-1:2008
Height:                      908 mm
Diameter:                 300 mm
Weight:                     23 kg
User friendly:           √
Registration use:     √
Human powered:    √
Audio:                        √
Time lock:                 optional

Interactief speeltoestel

GARANTIE

Eduplaying biedt 3 jaar volledige garantie op haar producten, uitgezonderd normale slijtage. De constructie – alle niet bewegende delen – is gegarandeerd voor 7 jaar. Binnen de garantieperiode levert Eduplaying kosteloos reserveonderdelen. Schade door vandalisme, oneigenlijk gebruik en gebrekkig onderhoud valt niet onder de garantie.

>